netjobs.com

CybAero AB

Vad säger våra medarbetare?

Amanda Digemo

Automationstekniker inom flygteknik

Amanda Digemo, 26 år, är en rätt ovanlig kvinna. Hon är utbildad automationstekniker inom flygteknik, vilket innebär en hel del utveckling av nya tekniska lösningar och förbättring av befintliga system. Programmering, installation och driftsättning är en del av vardagen, vilket kräver kunskaper inom styrteknik, reglerteknik, elektronik, mekatronik samt datorteknik och IT. Hennes utbildning, och också hennes nuvarande arbetsroll, brukar domineras av män. Men det är inget som bekommer Amanda. Tvärtom ser hon bara fördelar.

Vad är det egentligen du gör på CybAero?

När jag anställdes 2014 började jag i produktionen som ESD-ansvarig (Electrostatic Discharge). Idag är jag teamleader för flygteknikerna, vilket är en stor utmaning för mig. Att vara kvinna i en mansdominerad värld öppnar upp många möjligheter, något som jag enbart ser som positivt förstås. Så framtiden känns hur spännande som helst!

Vad tycker du själv är den stora skillnaden?

Frågar du mig, så tror jag att jag tillför gruppen många nya perspektiv. Jag hoppas i alla fall det. Och jag tror också att gruppen blir mer balanserad när det finns en tjej med.

Och hur är det att jobba här?

Nu har jag varit här över ett år och jag trivs jättebra! Vi jobbar inom en spännande framtidsbransch och arbetet på CybAero innebär att jag får gå till ett härligt jobb med härliga kollegor. Det går inte en dag utan att man skrattar. Det tycker jag är ett bra tecken på en bra arbetsplats!

Men jobbet är väl inte allt… Vad gör du på din lediga tid?

Även om jobbet är viktigt, så finns det förstås ett liv vid sidan om. Så när jag inte är på jobbet umgås jag mycket med familjen och min fantastiska sambo. Får vi välja, tillbringar vi gärna en ledig dag med att gå i skogen. Där hämtar jag ny energi igen.